Nyheter

Leveranse til verdens første elektriske containertruck i Risavika

Westport er vestlandets ledende logistikkoperatør i havn, og ønsker å være en viktig bidragsyter for å gjøre sjøtransport enda grønnere. De har klare ambisjoner om at deres selskap skal ligge i front når det gjelder å ta i bruk ny og bærekraftig miljøteknologi.  Med en bestilling på verdens første elektriske containertruck med CCS-lader i verden, er dette en stor investering i deres arbeid med å bidra til det grønne skiftet. 

På bilde vises ladekontaineren Supercharge har levert til Stavanger Havn i Risavika. *Trucken som er avbildet er ikke den eletriske trucken, men en dieseldrevet truck.

Prosjektet er lokalisert i Stavangerregionen Havn i Risavika hvor det allerede er etablert solcelleanlegg, elbilladere og batteribank som er bundet sammen av et overordnet styringssystem. Det faller seg derfor naturlig at ladeinfrastruktur til containertruck er en videreutvikling av dette systemet. Containertrucken, også kalt reachstackeren på fagspråket, har en batterikapasitet som dekker et fullt arbeidsskift – ved lading i vanlige pauser. Ved bruk av CCS – lading med en kapasitet oppimot 350kW gjør dette trucken til den første i verden som implementerer en slik ladestandard.

Vi i Supercharge er stolte over tilliten og ser frem til et godt samarbeid.

*Trucken forventes levert tidlig 2023. Du kan lese mer om prosjektet på Stavangerhavn sine sider ved å klikke deg inn HER