Nyheter

Ladehabitat levert til Stoa – Arendal

Her utstilt på Nordic EV Summit konferansen 2023

 

Denne uken ble vårt splitter nye ladehabitat levert til EV Powercharge som skal stå på Stoa i Arendal. Det er installert 2 stk hurtigladere i habitatet som har en total ladeeffekt på 400 kW. Ladeeffekten er fordelt på 4 samtidige uttak som kan benyttes til lading av både el – bil, buss, lastebil og anleggsmaskiner. Uttakene er plassert i hvert sitt hjørne av habitatet og er merket med 1 – 4. Alle fire uttakene er CCS – plugger som i dag benyttes av de aller fleste el – kjøretøy på markedet. Ladehabitatet er også utstyrt med betalingsterminal som gjør det enkelt for kunder å lade.

Slik som navnet tilsier, er habitatet et sted der laderne skal «leve» og stå beskyttet mot vær og vind. Ladekabelen henger ikke utenfor ladestasjonen som vi vanligvis ser, men trekkes inn i selve lade-boksen og har samme funksjon som en trommel eller hageslange. Etter bruk snurres den tilbake og ligger beskyttet til neste el-kjøretøy skal lade. Ledstripene rundt habitatet gjør det enkelt å få øye på, og sørger for at du slipper å finne fram lommelykten. I tillegg følger det med uttrekkbare påkjørselsstolper for å minske risiko for skader og uhell på habitatet. Det er også satt av god plass inni habitatet dersom det blir behov for batteribank(er). Habitatet er mobilt som betyr at det «enkelt» kan flyttes etter ønske.

Størrelse på habitat og ladeeffekt har kunde selv valgt, og Supercharge har deretter bistått med hele prosessen fra planlegging, prosjektering og montering, til opplæring. Etter den komplette ladeløsningen er levert, har vi et 24/7 supportsystem som er på plass for å hjelpe.